Klima uređaji - Novi Sad

PREDNOSTI INVERTERA I POTROŠNJA KLIMA UREĐAJA

Postoji nekoliko vrsta klima uređaja . Za upotrebu u stanovima i kućama najprimenjeniji su split klima uređaji, dok se u poslovnim prostorima osim split uređaja koriste i prozorski uređaji, specijalizirani kanalskii i kasetni klima uređaji.
Posebnu izvedbu klima uređaja predstavljaju inverterski uređaji - inverteri.

Inverter klima uređaji            
Inverter klima uređaj je jedan od najisplativijih načina grejanja na struju. Ima elektronski upravljan kompresor i na taj način se prilagođava broj obrtaja kompresora u zavisnosti od potrebe, a time se menja i pritisak freona. Kod klasične klime, daljinskim upravljačem podesite željenu temperaturu i klima uređaj radi dok se ona nedostigne, a kada temperatura opadne, klima uređaj ponovo startuje kompresor. Kod invertera, kako se temperatura u prostoriji približava podešenoj, smanjuje se snaga kompresora, odnosno pritisak freona. Time se dobija bar 30% ekonomičniji rad klima uređaja, manje opterećenje instalacije stalnim uključivanjem i isključivanjem kompresora, manja odstupanja od zadate temperature, prijatniji boravak u klimatizovanom prostoru i bolji rad u zimskim uslovima rada.

Klima uređaji Brzina
Klima uređaj sa inverterskim kompresorom radi maksimalnom snagom dok se ne postigne zadata temperatura u prostoriji. U poređenju sa klasičnim klima uređajima, željena temperatura se postiže i do 30% brže.

Klima uređaji  Ušteda
Uskljađivanje brzine rada kompresora i pritiska freona sa opterećenjem uređaja donosi značajnu uštedu električne energije. Kako se teperatura približava zadanoj, brzina i potrošnja se smanjuju i na taj način dolazi do značajne uštede u odnosu na klasične klima uređaje koji konstantno rade punim kapacitetom.

 

Datum objavljivanja: 02/07/2013